17 Haziran 2009 Çarşamba

türkçe olimpiyatları

birkaç senedir yapılan türkçe olimpiyatları herkesin gözdesi oldu. yine milliyetçilik damarları kabarmış insan ve medya tarafından şahane bir misyon olarak sunuluyor. misyon kavramının da negatif bir anlamı var. misyoner isen tu kaka bir şeyler yapmış oluyorsun. zaten misyonerlik de din ile içiçe geçmiş bir imaj olarak duruyor bende.

din misyonerliği birçok insana kendi inandığı şeyleri birilerine empoıze etmek, beyin yıkamak gibi düşünülüyor. bu şekilde adlandırıldığında çok da yanlış gelmiyor. yine de misyonerlik temsil dediğimiz şeyden de nasibini alıyor gibi geliyor.

müslümanlardaki misyonerlik daha fazla nurcular tarafından yapılıyor. elin çeşitli memleketlerine türk okulları kurarak misyonerliklerini sürdürüyorlar. bu türkçe olimpiyatları da onların eseri. adamlar veleri barklarını bırakıp dinini temsil adına o okullarda çalışmaya gidiyorlar. "önden giden atlılar" :) şahane bir tabir. onlardan eyle bizi Rabbim.

işte tüm bu dini faaliyetler ölümüne kınanırken türk dilinin yayılması, insanlara bunların empoze edilmesi, insanların yaşadıkları kültürden alıp türk kültürü ile beyinlerini yıkamaları nasıl oluyor da göğsümüzü kabartıyor anlamak hakikaten güç!

türk dili-islam dini-misyonerlik???

bu ne yaman çelişki anne!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder