3 Ekim 2009 Cumartesi

düğün dernek

modern hayata ait insanlar olarak düğüne karşıyız. artık kabarık olmayan, beyaz değil kırık beyaz gelinlikler, açık havada, küçük arkadaşlarla yapılan eğlenceler popüler. geri kalan hersey cok banal! çeyiz düzmeler, danteller, düğün salonları, misket-kasap havalarına burun kıvırıyoruz. hele düğün salonları mı? aman yarabbim ne tiksindirici!
çeyiz sermeyeceğiz,
öyle mobilyalar almayacağız,
krem rengi gelinlik istiyorum,
düğün sonrası arkadaşlarla eğlenceye gideriz,
evimizin o kalan odası hobi odası olur...
gibi gibi seyler duyuyorum. tüm bunları duyduğumda daha bir tiksiniyorum. sen ki gittiğin düğünlerde kanter içinde kalana dek oynayan kadın/erkek düğün salonundan, düğünden tiksiniyorsun. kıçımın moderni demek istiyorum kendilerine.
bir kez düğün dernek dediğimiz hadise bir ritüeldir. iki kişinin evlenemesi için de değildir bu. her iki tarafın ailelerinin, yakınlarının kendilerini, kültürlerini sunmalarıdır. ne bileyim sevgilim ailesi istiyorsa "yok biz çeyiz düzeceğiz" derse ne olacak düzsünler. ölür müsün yani? dantel mi yapmışlar -ki bende çooook var- sen gülerek karşıla iki dizersin milletin gönlü olsun, sonra topla. ama ama moderniteye aykırı bu!
değil işte yavru kuşum öyle değiiiiil. senin dışında neler neler olacak. bırak akışına. şu olsun, bu olmasın diye kasma kendini. eğlen, coş. herkesin gönlünce olsun.
böyle işte.
son zamanlarda çok evlilikle ilgili şeyler duyuyor, görüyorum da ondan böyle takıldım.
ha ben ne istiyorum?
hiç bilmiyorum.

2 yorum:

  1. Ne güzel yazmışın pandora:)

    Ben de düğün yapmak istemeyenlerdenim aslında ama benimkisi modernizme ayak uydurma olayından değil, düğünümün aile kavgasına meydan verecek bir olay olmasını istemediğimden...

    Ancak geri kalan bütün adetleri sonuna dek yaşatmak istiyorum. Sonuçta var olan normlar ne yazık ki zamanın getirileri,daha doğrusu insanların götürüleriyle kaybolmakta. Herkesin gönlü olsun, benim de düğün arefesinde huzurum kaçmasın :)

    Bende de çooooooook olan o dantelleri kullanır mıyım bilmem ama bazılarına içim gidiyor kıyamam ki:) Ah ah emek emek onlar...

    Yoksa minimalist ruhumu bir kenara atıp kendimce yeni bir tarz mı geliştiririm bunu da bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. ben düğün istiyorum ama.. aslında düğün değil de böyle oynayalım, coşalım istiyorum. hatta bir ara anneme konser verilseye ya düğün yerine demiştim. en iyisi. herkes takılacak ooh :)

    YanıtlaSil